Series van OPEN Rotterdam/
Esports in Rotterdam

Kan gamen gezond zijn? Of moet schermtijd zoveel mogelijk beperkt worden en moeten kinderen en jongeren zoveel mogelijk naar buiten? De gemeente wil dat Rotterdam de esports-hoofdstad van Nederland wordt. In een nieuwe serie gaan we langs bij esports- en gaming-initiatieven in de stad en we kijken wat de toegevoegde waarde is voor jong en oud.

Esports in Rotterdam: ‘Esports heeft binnen het wielrennen een enorme vlucht genomen’

Wist jij dat esports ook ingezet worden op Rotterdamse sportclubs? De Rotterdamse Wielren Combinatie Ahoy in Overschie en Sportcentrum De Wilgenring in Schiebroek zijn al helemaal bij de tijd. In de laatste aflevering van de serie Esports in Rotterdam trekt presentator Chris de sportschoenen aan!

Esports in Rotterdam: ‘Het begint bij elkaar opzoeken en je kring uitbreiden’

Gamen hoeft in Rotterdam niet alleen op je kamer. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen in Delfshaven lid worden van esports-vereniging GameClub en studenten kunnen terecht bij studentenvereniging Erasmus Esports.

Esports in Rotterdam: ‘Alles wat je competitief doet en waar je voor moet trainen is sport’

Esports zijn voor jong en oud. Dat ontdekt presentatrice Nina van Steijn in deze nieuwe aflevering van Esports in Rotterdam. Ze bezoekt een spelletjesochtend 2.0 voor Rotterdamse ouderen in Charlois en doet mee aan een esports clinic op Basisschool de Provenier in Rotterdam-Noord.

Esports in Rotterdam: ‘Naast voetbal vind ik het leuk om te ontspannen en een voetbalspelletje te spelen’

Wat kunnen esports betekenen voor Rotterdamse jongeren? En wat heeft Rotterdam aan de ambitie om ‘esports-hoofdstad van Nederland’ te worden? In deze nieuwe aflevering van Esports in Rotterdam bezoekt presentatrice Nina van Steijn twee esports-evenementen in de stad: het Motivational FIFA ’22 Tournament Only Winners in Rotterdam Ahoy en GoGaming in Pathé Schouwburgplein.

Frederik Netten van Rotterdam SportSupport en esports-expert Koen Schobbers over de GateGames

In een eerste introductie-aflevering vertellen Frederik Netten van Rotterdam SportSupport en esports-expert Koen Schobbers over de GateGames, een samenwerking tussen Rotterdamse sportverenigingen en de gemeente om gaming te introduceren bij sportclubs. Een van de sportclubs die meedoet is Korfbalvereniging OZC. “Het is hartstikke leuk om naast korfbal het sociale aspect te versterken”, aldus Jordi Schippers van Korfbalvereniging OZC. “Ik game al m’n hele leven en om de twee werelden waar je actief in bent samen te brengen is superleuk.”

Esports in Rotterdam: ‘Esports heeft binnen h…

Esports in Rotterdam: ‘Het begint bij elkaar …

Esports in Rotterdam: ‘Alles wat je competiti…

Esports in Rotterdam: ‘Naast voetbal vind ik …

Frederik Netten van Rotterdam SportSupport en e…