Series van OPEN Rotterdam/
Esports in Rotterdam

Kan gamen gezond zijn? Of moet schermtijd zoveel mogelijk beperkt worden en moeten kinderen en jongeren zoveel mogelijk naar buiten? De gemeente wil dat Rotterdam de esports-hoofdstad van Nederland wordt. In een nieuwe serie gaan we langs bij esports- en gaming-initiatieven in de stad en we kijken wat de toegevoegde waarde is voor jong en oud.

Esports in Rotterdam: ‘Naast voetbal vind ik het leuk om te ontspannen en een voetbalspelletje te spelen’

Wat kunnen esports betekenen voor Rotterdamse jongeren? En wat heeft Rotterdam aan de ambitie om ‘esports-hoofdstad van Nederland’ te worden? In deze nieuwe aflevering van Esports in Rotterdam bezoekt presentatrice Nina van Steijn twee esports-evenementen in de stad: het Motivational FIFA ’22 Tournament Only Winners in Rotterdam Ahoy en GoGaming in Pathé Schouwburgplein.

Frederik Netten van Rotterdam SportSupport en esports-expert Koen Schobbers over de GateGames

In een eerste introductie-aflevering vertellen Frederik Netten van Rotterdam SportSupport en esports-expert Koen Schobbers over de GateGames, een samenwerking tussen Rotterdamse sportverenigingen en de gemeente om gaming te introduceren bij sportclubs. Een van de sportclubs die meedoet is Korfbalvereniging OZC. “Het is hartstikke leuk om naast korfbal het sociale aspect te versterken”, aldus Jordi Schippers van Korfbalvereniging OZC. “Ik game al m’n hele leven en om de twee werelden waar je actief in bent samen te brengen is superleuk.”

Esports in Rotterdam: ‘Naast voetbal vind ik …

Frederik Netten van Rotterdam SportSupport en e…