Espresso Dates zoekt nieuwe eigenaar

Een aantal uur geleden bereikte ruim 5000 mensen op Facebook het nieuws dat Espresso Dates te koop staat. Via een bericht op hun social media kanalen maakt Alia Azzouzi bekend dat zij niet meer in staat zijn om de populaire ontmoetingsplek te runnen, naast hun fulltime banen en de komst van hun pasgeboren baby.


“Espresso Dates is ons eerste kindje en we hebben zoveel mooie momenten gehad. Om het goed te doen heb je meer tijd en de energie nodig. Nu voelde het alsof we het verwaarloosden”, vertelt Alia.

Voorlopig zijn er nog geen kopers, maar wel veel mensen die interesse hebben. “De telefoon blijft maar gaan. Maar we willen het verkopen aan een persoon die het concept in ere houdt en de café nog beter maakt”, vertelt Alia. “De reacties van de mensen zijn hartverwarmend. Heel even dacht ik: ‘Shit, wat heb ik gedaan?!’. Dit voelt als een scheiding, alsof ik mijn partner die van niks weet moet vertellen dat ik uit elkaar wil.”

Voor Alia en Farukh was het een moeilijke beslissing, waardoor ze nog lang hebben vastgehouden. Na veel twijfelen hebben ze Espresso Dates toch maar te koop gezet: “De realiteit blijft dat we er de tijd niet voor hebben en dat het nu iets is wat wij ernaast doen. Het krijgt niet de aandacht die het verdient”.

Op de vraag of er ooit nog een Espresso Dates 2.0. komt, antwoord Alia lachend: Als ik met pensioen ben, weer meer tijd hebt en de kleine zelfstandig is, dan zal ik het niet uitsluiten!

Eigenaren Alia en Farukh hebben naast veel mooie momenten ook met een grote tegenslag te kampen gehad toen zij in 2015 uit hun pand zijn gegooid. Hun Limburgse huisbaas ontbond destijds totaal onverwachts het huurcontract. Als het aan Alia en Farukh had gelegen, bleven zij toen der tijd het liefst in hun pandje op de kruising van de 1e Middellandstraat en de Heemraadssingel. Check de reportage hieronder:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/nNYE2XI3Ahc” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat