Eurekaweek groter dan ooit, opening voor het eerst in Ahoy

De Eurekaweek, de introductieweek voor eerstejaarsstudenten aan de Erasmus Universiteit, kent een recordaantal deelnemers. Waar vorig jaar 3.200 deelnemers zich hadden ingeschreven voor het vierdaagse evenement, is het aantal inschrijvingen dit jaar gestegen naar 4.000. Die stijging is zo groot dat de opening niet meer plaatsvindt in De Doelen, maar in Ahoy.
De introductieweek begint vandaag en eindigt donderdag 23 augustus. In dezelfde periode wordt aan het metrospoor gewerkt tussen Wilhelminaplein en Zuidplein. Toch kunnen de kersverse studenten vanaf het centrum zonder overstap met de metro naar Ahoy, want de RET en het bestuur van de Eurekeweek hebben de handen ineengeslagen.

Tussen station Blaak en Zuidplein rijdt vandaag een speciale metro, de Eureka Express, die de studenten van en naar de opening vervoert. De Eureka Express is overigens alleen voor de studenten toegankelijk. De overige reizigers moeten tot en met zondag gebruikmaken van de pendelbus.

Tijdens het jaarlijkse introductie-evenement krijgen nieuwe studenten van de Erasmus Universiteit de kans elkaar en de stad te leren kennen. Het thema van dit jaar is ‘Reach the Skyline’, een verwijzing naar de skyline van Rotterdam. De naam van het thema is niet zonder reden in het Engels, gezien het volledig Engelstalige programma.

Bekijk hieronder onze reportage over de Eurekaweek van 2016.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat