Even Buurten project valt in de prijzen

Het project Even Buurten heeft dinsdag tijdens de conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ een ZonMw-Parel ontvangen.
De Parel is een prijs die enkele malen per jaar wordt uitgereikt aan projecten die als voorbeeld kunnen fungeren voor de honderden projecten die jaarlijks van ZonMw subsidie ontvangen. Even Buurten krijgt de prijs omdat het de sociale samenhang in de wijk bevordert, hierdoor kunnen ouderen van boven de 70 jaar langer zelfstandig wonen. 

De ouderen lopen in het dagelijks leven soms tegen problemen aan waarbij ze ondersteuning nodig hebben. Met een beetje hulp van de mensen om hen heen kunnen zij toch nog goed functioneren. Even Buurten brengt hen in contact met vrijwilligers en buurtbewoners die de ouderen helpen door bijvoorbeeld een boodschap te doen, mee naar de dokter te gaan en soms zelfs om gezellig een bakkie te drinken. 

Het project is uitgevoerd door de gemeente Rotterdam en is gefinancierd vanuit het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO). Een volledige projectomschrijving van Even Buurten staat op beteroud.nl en rotterdam.nl/evenbuurten

Even Buurten Rotterdam from Films gemeente Rotterdam on Vimeo.