Series van OPEN Rotterdam/
Expeditie010

Rotterdam zit vol leven! Onze stad is niet alleen een thuis voor ons mensen maar ook zeker voor alle prachtige dieren die hier hun eigen plekje hebben.In Expeditie010 gaat Gabs Wildebras op zoek naar de dieren uit onze stad en deelt hij tips en tricks over hoe wij zelf kunnen bijdragen aan een beter milieu. In 5 avontuurlijke afleveringen komen we meer te weten over het wild in ons prachtig Rotterdam!

Aflevering 5: De Schapen

Heb jij zelf wel eens gezien? Die kudde schapen langs de snelweg? Wat doen ze daar eigenlijk en wie verzorgt deze beesten? In aflevering 5 van Expeditie 010 gaat Gabs mee met de stadsherder van Rotterdam en komen we alles te weten over de snelwegschaap!

Aflevering 4: De Karper

Rotterdam staat bekend om haar mooie wateren zoals de Rotte en de Maas en ook die zitten vol leven! In aflevering 4 van Expeditie010 trekt Gabs Wildebras zijn duikpak aan om kennis te maken met de karper. Kijk mee!

Aflevering 3: De Meeuw

Ze kunnen soms wat imponerend overkomen maar vaak doen ze niemand kwaad, de meeuw is niet meer weg te denken uit onze stad! In aflevering 3 van Expeditie010 gaat Gabs Wildebras mee met de EK meeuwenschreeuwer en spreekt hij de vogelbescherming om nog meer te weten te komen over de roofvogel van Rotterdam!

Aflevering 2: De Egel

In aflevering 2 van Expeditie010 gaat Gabs Wildebras opzoek naar de egel. Wat weten we nou eigenlijk van dit schattig maar toch prikkelbaar wezentje? Gabs gaat naar de egelopvang om meer te weten te komen over de egel. 

Aflevering 1: De Straatkat

Rotterdam zit vol met katten. Als het goed is zie jij er dagelijks wel één voorbij lopen. Waar leven deze katten van? En is dat wel zo een goed idee om je kat dagelijks rond te laten zwieren? In aflevering 1 van Expeditie010 gaat Gabs Wildebras opzoek naar de straatkat, neemt hij je mee naar kattenliefhebber Naomi en gaat hij in  gesprek met de vogelbescherming over de gevolgen van straatkatten op vogels. Kijk mee!

Aflevering 5: De Schapen…

Aflevering 4: De Karper…

Aflevering 3: De Meeuw…

Aflevering 2: De Egel…

Aflevering 1: De Straatkat…