Extra Chinees Nieuwjaar in verzorgingstehuis De Boomgaard

Vorige week werd het Chinees nieuwjaar uitgebreid gevierd op de Kruiskade. Kung Fu/Tai Chi school Xia Quan vond het jammer dat er zoveel oudere Chinezen zijn die niet naar de viering konden komen. Daarom zijn zij naar het verzorgingstehuis aan de Boomgaardsstraat gegaan, waar veel Chinezen worden verzorgd.

“Wij gaan de leeuwendans doen. Die wordt traditioneel ingezet voor vieringen. Dus ook voor Chinees Nieuwjaar”, legt Marjan van Pol uit. Zelf danst zij ook mee. Samen met haar ‘danspartner’, trekt zij haar leeuwenpak aan. “Er zijn onderdelen die altijd bij de dans horen. Een daarvan is bidden. Daar begin je altijd mee om respect te tonen. Ook sluit je de dans daarmee af”, licht zij verder toe.

De ouderen in het verzorgingstehuis klappen mee op het ritme en genieten van de muziek en dans. “De mensen hier zijn veelal dementerend. Waardoor zij bijvoorbeeld alleen de geuren en kleuren nog herinneren. Zo’n evenement met veelal muziek en kleur roept bij hen veel herinneringen op uit de jeugd. Tenminste dat denken wij”, vertelt algemeen directeur Ismail Meral.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat