Drukte bij Rotterdamse slagers door hittegolf: ‘Als ik de barbecue aanzet voelt het net of ik op Curacao ben’

Een warme tropische week staat voor de deur. Dit betekent meestal dat de barbecue aan gaat. En dat merken de Rotterdamse slagers op de West-Kruiskade. Ze hebben het deze dagen extra druk. En het populairste stukje vlees onder de Rotterdammers? Spareribs blijkt de favoriet.

De barbecue hoort bij het lekkere zomerse weer. De Rotterdamse parken, bossen, tuinen en balkons zitten vol met vrienden en families die samen de grill aansteken. “Als ik de barbecue aanzet dan voelt het net alsof ik lekker op Curaçao ben met mijn familie”, zo vertelt een van de klanten van slagerij J&S. Dat het drukker is deze dagen met het warme weer beamen de slagers. De mensen komen ook meer vlees inslaan voor de komende dagen. De kilo’s vlees vliegen over de toonbank. “Hoeveel kilo vlees er per dag wordt verkocht?” “Nou, dat weet ik niet, maar er gaat denk ik wel 500 kilo spareribs per dag over de toonbank”, zo vertelt Freek Schell.

Barbecue tips
“Eerst de kip kruiden met de droge kruiden en daarna de natte kruiden!” was een van de tips van slagerin Marcella. Ook wordt het gebruik van Chinese kruiden aangeraden door een van de klanten. Ook vooral het advies slager Freek om niet te hard te gaan. “Rustig aan, niet alles in een keer op de barbecue.” “Je hebt de hele avond”, voegt Schell toe.