Extra veel bruiloften bij het Stadhuis vanwege bijzondere datum

Op de 2e dag van 2e maand van 2022 wordt er volop getrouwd in Rotterdam. Er worden vandaag 19 huwelijken voltrokken, waarvan 17 op het stadhuis. Gemiddeld zijn het er op een doordeweekse dag tussen de 8 en 12, laat gemeentewoordvoerder Mariska Nijkerk aan OPEN Rotterdam weten.

Medewerkers van het Stadhuis zien een dergelijke piek in trouwerijen op bijzondere data wel vaker. De volgende populaire datum is de 22e van februari. Op 22-02-2022 staan er zelfs nóg meer bruiloften gepland: maar liefst 27 in totaal.

“Dit was ‘m gewoon”

Om 14.00 uur het ja-woord

Twee van de koppels die elkaar op deze speciale datum het ja-woord geven doen dat óók nog om de perfecte tijd, namelijk om precies 14.00 uur. Voor John en Natascha is die keuze geen moeilijke geweest. “Toen ik haar vroeg wilden we eigenlijk op de Malediven trouwen en de beste tijd om daarheen te gaan is februari. Maar, door de coronasituatie, dachten we: liever eerst trouwen en dan naar de Malediven. En als we het dan toch in februari doen, waarom niet 02-02-2022 om 14.00 uur?”

“En dat hebben we toen meteen vastgelegd”, aldus Natascha. Het koppel had geen ‘back-up’-datum, mocht het niet lukken om een plekje in het stadhuis te bemachtigen: “Nee, zeker niet. Dit was ‘m gewoon”

“Het is wel tijd voor een feestje”

Toevallig plekje vrij

Voor het stel Nicole en Frans was het meer een kwestie van geluk; er kwam namelijk tijdens hun gesprek met de ambtenaar toevallig een plekje op deze dag vrij. “Ik zei meteen; die nemen we! We moesten wel meteen alles heel snel regelen, maar het was helemaal perfect. En dan ook nog in onze eigen stad Rotterdam”, aldus Nicole. Dat er op deze datum door bijna twintig andere koppels getrouwd wordt vinden Frans en Nicole niet erg. “Nee, helemaal gezellig. Het is wel tijd voor een feestje, vind je niet?”