Fantasy, tijdreizen en een peer voor de rechter: de eerste drie films van de 48 Hour Film Project Top 15

Vanuit het hoofdkwartier van 48, vandaag de 1e van 5 afleveringen over het 48 Hour Film project 2022 Rotterdam. Vandaag staan de eerste 3 films uit de top 15 van afgelopen jaar op de rol. Vandaag kijken we naar een indringende fantasie, gaan we tijdreizen en zien we een hoe een peer voor de rechter moet verschijnen. Drie totaal verschillende films met totaal verschillende genres.

De films:
• Samen van VV-Sevenon-7
• Liebe Holbewoners van NiTi-producties en
• The peer trails van het 90 Graden Collectief.

48 Hour Film Project
Het 48 Hour Film Project is een filmwedstrijd waarin teams van filmmakers in een weekend met elkaar de strijd aangaan om een zo goed mogelijke film te maken binnen 48 uur. Hierin moeten de de makers vier verplichte onderdelen verwerken: een Genre, een Zin, Een Beroep en een voorwerp.

Deze internationale wedstrijd vindt plaats in zo’n 135 steden over de hele wereld en de winnaars van alle steden strijden tegen elkaar tijdens de wereldfinale, Filmapalooza. Het afgelopen jaar werd Rotterdam voor de 2e keer wereldkampioen met de Film Muze van regisseur Jörgen Scholtens. In Maart 2023 verdedigt de winnaar van dit jaar die prestigieuze titel in Los Angeles.