Fastfood gerecht: De Kapsalon bestaat 10 jaar

De Kapsalon, het Rotterdamse gerecht bestaande uit patat, shoarma, sla, kaas en knoflooksaus, bestaat deze week tien jaar.
Tien jaar geleden verkocht shoarmazaakhouder Derius Bengu de eerste kapsalon aan bedenker van het gerecht, Nathaniël Gomes. Wanneer Gomes, eigenaar van een kapperzaak aan de Schiedamseweg trek had in patat met Shoarma belde hij naar Shoarma El Aviva, de zaak van Bengu, en zei dat hij alles in één bak wilde. Gomes verwees nieuwsgierige klanten en buurtgenoten vervolgens door naar El Aviva met de instructie: “Vraag naar ‘de kapsalon”. En de rest was geschiedenis. Aldus: Metro Rotterdam

Tegenwoordig is de Kapsalon niet meer weg te denken uit het fastfood aanbod van Rotterdam en ver daarbuiten. Een patent aanvragen was voor de heren helaas niet mogelijk. Wel mogen ze prijken met het feit dat het markante station Rotterdam Centraal in de Rotterdamse volksmond naar hun uitvinding vernoemd is. ‘Station Kapsalon’ werd door Rotterdammers verkozen tot meest favorieten bijnaam. Dit was de uitkomst van een internetverkiezing georganiseerd door uitgeverij Scheurmail Rotterdam.