FC Drakies op jacht naar het EK Cruijff-court

De Rotterdamse FC Drakies gaan in Barcelona strijden om het Europees kampioenschap zes-tegen-zes. De jongens uit Hillesluis hebben de landelijke Cruijff-court finale t/m 12 jaar gewonnen in Amsterdam. Ze mogen nu de eer van Nederland gaan verdedigen in Spanje.

Na het winnen van de gebiedsfinale en de Respect award in Feijenoord mochten de FC Drakies naar Amsterdam voor de landelijke Cruijff-court finale. Na de poulewedstrijden (2 keer gelijk en 2 keer gewonnen) werd er in de finale na strafschoppen gewonnen van de Fontijn uit Alkmaar.

‘Wij pakken ook nog het WK’

Peter van Steenbergen van Thuis op straat en één van de begeleiders van het 12 jarig Cruijff-court team vertelt met een blij gezicht: ‘Wij worden Europees kampioen in Barcelona en daarna pakken we het wereld kampioenschap.’

De FC Drakies trainen voor de laatste keer woensdag 17 juni tussen 14.00-15.30 uur op het Cruijff-court nabij Sportspeeltuin Hillesluis. (Vlasakkerstraat 12). Vrijdag 19 juni verzamelen zij om 20.00 uur aan boord van de ss Rotterdam. Daar is een officieel moment om hen succes te wensen in Spanje.

Cruijff-court 6 tegen 6


Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal kampioenschap waarin meer dan 20.000 jongens en meisjes tot 12 jaar deelnemen op één van de bijna 200 Cruyff Courts wereldwijd. Met dit kampioenschap biedt de Cruyff Foundation kinderen dé kans zich te meten met de winnende teams van andere Cruyff Courts. Het doel van Cruyff Courts 6 vs 6 is om alle Cruyff Courts met elkaar te verbinden. Het kampioenschap wordt in 20 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd.