Feestelijke aftrap van ‘Kunst in het Witte de Withkwartier’

Festival ‘Kunst in het Witte de Withkwartier’, voorheen bekend als ‘De wereld van de Witte de With’, is vrijdag op feestelijke wijze afgetrapt. Het kunstenfestival opent op deze wijze het nieuwe culturele seizoen.
Dit jaar ligt de focus voornamelijk op het presenteren van kunst uit Rotterdam. Er wordt een dwarsdoorsnede getoond van alles wat Rotterdam te bieden heeft op het gebied van performance art, beeldende kunst, mode, muziek, design, fotografie en videokunst. Lokale helden en outsiders, maar ook (inter)nationale kunstenaars en nieuw talent krijgen hier de kans om te laten zien wat zij waard zijn. 

De Kunstinstellingen van de Witte de Withstraat hebben een belangrijk aandeel in het programma en zijn gratis te bezoeken. Je kunt voor het aanbod niet alleen terecht op de Witte de Withstraat, maar ook in de zijstraten, in openbare gebouwen en in woonhuizen van buurtbewoners ben je meer dan welkom. Het publiek wordt hierbij uitgenodigd om zelf op ontdekkingstocht te gaan in de omliggende wijken.

DE ZOMER IS OPEN is geproduceerd i.s.m. Video Werkt | www.videowerkt.nl

DE ZOMER IS OPEN is geproduceerd i.s.m. Video Werkt | www.videowerkt.nl