Feestelijke onthulling hoogspanningsstation Lloydkwartier

Het heeft een aantal jaar geduurd voordat beeldend kunstenaar en wijkbewoner Jos Looise toestemming kreeg om de hoogspanningsstation op het Lloydkwartier een metamorfose te geven. Het is ongeveer twee maanden geleden dat Looise begon met het hoogspanningsstation te transformeren naar een kunstwerk. Op dinsdag 3 oktober vindt een feestelijke onthulling plaats.

Het hoogspanningsstation was een doorn in het oog van de kunstenaar. Het gebouw werd in de jaren 80 in het Lloydkwartier geplaatst en is nog steeds onmisbaar in de stroomvoorziening van de stad. Netbeheerders Tennet en Stedin zijn enthousiast dat Looise het gebouw een fris en eigentijds gezicht gaat geven. Zij financieren samen met de gemeente de metamorfose.

Het ontwerp van Looise is gebaseerd op ‘Dazzle Painting’, een begrip uit de Eerste Wereldoorlog. Engelsen brachten zwarte en witte banen in vreemdsoortig perspectief aan op de oorlogsschepen. Dit idee wordt nu gebruikt op dit gebouw. “Zo behoudt het gebouw zijn monumentale karakter, maar krijgt het wel iets speels”, aldus Looise.

Op 3 oktober om 19:45 uur onthullen wethouder Pex Langenberg, COO Stedin Judith Koole en John Zwaal van TenneT het gebouw samen met het aanlichten van de twee populieren van Han Goan Lim.

Bekijk onze reportage van twee maanden geleden, waarin de eerste hand gelegd wordt aan het gebouw.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat