Ferro Dome aan Keileweg open in december

De ‘Ferro Dome’, de nieuwe concert- en dancehall in een gashouder aan de Keileweg (Vierhavensgebied), gaat nog in december van dit jaar open. De nieuwe publiekstrekker moet ruimte bieden aan zo’n 6000 bezoekers en wordt gerund door Paul Stiekema, oud-directeur van de Heineken Music Hall.

“De markante evenementenhal moet het gat gaan opvullen tussen de Maassilo en Ahoy. Daartussen zit niks. Dat is toch te gek voor woorden voor zo’n grote stad”, zegt Brian Bout, één van de initiatiefnemers. ‘We willen zorgen dat er weer meer te beleven valt in Rotterdam’, zegt Paul Stiekema. “We staan overal voor open en met dit prachtige formaat en een permanente vergunning, zien we tot ons plezier al enorm veel animo.” 

De eerste evenementen van de Ferro Dome vinden plaats tussen december 2014 en juni 2015. Daarna wordt het karakteristieke gebouw volledig gemoderniseerd. Tegen die tijd zullen alle verbouwplannen klaar zijn en zullen zowel de gebouwen als het terrein zelf een hervorming ondergaan. Voor de kerst van 2015 wordt het officieel heropend.

Erwin van der Bliek sprak initiatiefnemer Paul donderdagmiddag in de uitzending: