Festival De Bouw en Architectuurfestival ZigZagCity zoeken deelnemers ontwerpwedstrijd

Festival De Bouw en Architectuurfestival ZigZagCity roepen architecten, ontwerpers en beeldend kunstenaars op deel te nemen aan de ontwerpwedstrijd ‘Van Concept tot Constructie’. Architecten, kunstenaars en ontwerpers worden uitgedaagd om zich te laten inspireren door de structuren van steigerbouw. 
Deelnemers hebben tot 1 juni 2018 de tijd om een pitch in te dienen voor een (bouw)kunstwerk gemaakt van bamboe. Het winnende ontwerp wordt tentoongesteld tijdens Festival De Bouw 2018 in het Museumpark op 21, 22 en 25 t/m 29 juli.

Voor de komende editie van Festival De Bouw laat de organisatie zich inspireren door de kunstenaar Constant Nieuwenhuys (1920-2005) en specifiek zijn werk New Babylon. Constant bedacht een wereld waar mensen niet langer werken en zij hun eigen gang kunnen gaan. Bewoner van deze wereld is de spelende mens, creatief en vrij.

Festival De Bouw daagt bezoekers uit de spelende mens in hen wakker te maken. Met de kennis, faciliteiten, sfeer en inspiratie aanwezig op het festivalterrein en speciale programmering wil het festival jonge en volwassen bezoekers stimuleren en motiveren om te maken, te bouwen en te experimenteren.

Deelnemers dienen een conceptschets in voor 1 juni 2018. De inzending bestaat uit een ontwerpschets (op maximaal A3 formaat) en een korte motivatie van ongeveer 20 regels.

Kijk voor meer informatie over de eisen en deadlines op www.debouwrotterdam.nl en http://zigzagcity.nl/

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat