Festival Downtown 2021 gaat toch door: “Laten we kijken wat er wél kan!”

Op 1 en 2 oktober organiseert De Nieuwe Lichting, dit jaar opnieuw Festival Downtown aan de Willemskade. Op dit festival hoor je vooral elektronische muziek. Normaal gesproken vindt dit plaats op verschillende binnen- en buitenlocaties rond het Eendrachtsplein, maar door de corona maatregelen ziet het festival er dit jaar toch een beetje anders uit.

Festival Downtown: “Fuck it, we doen het gewoon! We hadden zulke mooie dingen geprogrammeerd staan en de stad heeft al anderhalf jaar geen fatsoenlijk feestje gehad. Laten we kijken wat er wél kan!”

In totaal mogen er 750 bezoekers aanwezig zijn. Daarnaast geeft de organisator aan dat er geen stoelen zijn en dat er geen 1,5 meter afstand is. Wel moeten alle bezoekers bij binnenkomst de CoronaCheck-app laten zien.

Elk jaar is er weer een divers programma, met unieke verrassingen voor het festival. Elias mazian treed voor het eerst en voorlopig ook voor het laatst live zijn Nederlandstalige synthpop liedjes. Onder andere zijn ook Loraine James, David Vunk en De Likt op het festival te vinden.