Festival Downtown is terug met grote namen op meerdere podia door de stad

Festival Downtown is terug! De opbouw van verschillende podia door de stad is je wellicht opgevallen. Het festival claimt het festival met de mooiste backdrop te zijn: onze mooie stad Rotterdam. Het brede muzikale programma moet ook dit jaar weer voor een groot feest zorgen.

Festival Downtown is een progressief en eigenzinnig elektronisch festival. In 2014 vond de eerste editie plaats en sindsdien heeft het festival een sterke naam opgebouwd. De organisatie, het Rotterdamse ‘De Nieuwe Lichting’ gelooft heilig in Rotterdam als groot trendsetter. De organisatie van het festival gelooft in de kracht van Rotterdam en haar scenes. Naast internationale en nationale headliners staan er ook dit jaar lokale artiesten op het programma. De timetable vind je hier.

Nieuwe hip hop line-up
Dit jaar is er voor het eerst gezorgd voor een speciaal hip hop programma. De Rotterdamse rapper Kevin staat op het podium op het Willemsplein, met de Rotterdamse band The Animals. Naast Kevin geven ook Jonna Fraser en ADF Samski een show. Voor de podia op het Willemsplein, Eendrachtsplein en in de Boomgaardstraat heb je geen tickets nodig, voor het avondprogramma in Rotown en WORM wel.

Notes Festival & Baroeg Open Air Festival
Naast Festival Downtown kan je dit weekend bij meerdere festivals in de stad terecht. In de Citrusveiling vindt voor de eerste keer Notes Festival plaats. En in het Zuiderpark vindt het Baroeg Open Air Festival plaats. Houd onze kanalen in de gaten voor meer!