Festival Ketels aan de Kade viert 5-jarig jubileum

In historisch Delfshaven is zaterdagavond 11 en zondag 12 augustus de 5e editie van Ketels aan de Kade, een culinaire festival waar het stadsverleden tot leven komt. Dit jaar staat Ketels aan de Kade in het teken van het Rotterdamse specerij verleden. Een breed thema met onderwerpen als Koffie en thee, Cacao, specerij-pakhuizen, en gerechten met specerijen uit Indië. Rond dit thema worden tal van workshops, exposities en oude ambachten georganiseerd. 

Op de openingsavond op 11 augustus (17.00 – 23.00) is er een (dorps)feest! Hier kun je genieten van ambachtelijke ‘Ketelkost’ onder het genot van een kroes, verhalenvertellers, en troubadours! Ook is er een heuse Delfshaven meezingavond plaatsvinden met Oud – Rotterdamsche levensliederen, met onder andere Joris Lutz, de Bombitas, De gezelligheidsvereniging, Pierre van Duyl, Pierre van Duyl, Ray Co, Pelgrim Brassband, Jack Kerklaan en anderen.

Op de zondag is er de Stad & Streekmarckt met kraampjes met ambachtelijke waren uit de regio. Daarnaast is er een openluchtherberg op het koockplein, waar de bezoeker kan genieten van traditionele gerechten & drancken. Tijdens Ketels aan de Kade zijn er verder tal van bezichtigingen en activiteiten omtrent ons rijke eetverleden, voor jong en oud. Eeuwenoude ambachten, kookdemonstraties, straattheater, Middeleeuwse troubadours, exposities en proeverijen. Met optredens van onder andere het Shantykoor, Woes Ploum & Drummer met Gevoel, Met Zak & As, Jos Valster en Joris Lutz.

Dit jaar is er ook weer een speciaal kinderprogramma. Onder het toeziend oog van Piet Heyn, kunnen kinderen meedoen met allerlei leuke en leerzame activiteiten zoals uitdagende maritieme activiteiten, of een ritje met de historische paardentram. Ouders kunnen heerlijk genieten op het koockplein, terwijl de belhamels vermaakt worden.

Meer informatie over de programmering vind je hier.

Bekijk hieronder een video van een eerdere editie van het festival.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter