Festival van levensliederen uit verschillende culturen in Leeszaal West

Het Stadsprogramma van het Eurovisie Songfestival bestaat uit verschillende evenementen, waardoor het Songfestival ondanks de corona pandemie toch in alle verschillende Rotterdamse wijken volop kan worden beleefd. In Delfshaven is op zaterdag 15 mei een festival van internationale levensliederen in Leeszaal West. Rotterdammers met diverse roots lieten een bijzonder levenslied horen uit hun land van herkomst. De avond kon via een stream live worden gevolgd.

‘Wij vroegen aan vrijwilligers of er een lied is in hun land waar iedereen de tranen van in de ogen krijgt’ vertelt Leeszaal West vrijwilliger Joke van der Zwaard. Zo zijn er artiesten uit China, Colombia, Syrië, Turkije, Suriname en nog veel meer.
Alle 11 liedjes werden begeleid door de muziekband ‘Dopegezinde gemeente’. ‘Wij begeleiden vandaag de hele wereld, echt alle continenten. Geen Eurovisie maar wereldvisie’ aldus arrangeur Marcel Cuypers. ‘Het songfestival gaat over liedjes uit verschillende landen, het leuke van dit evenement is dat we die artiesten niet uit andere landen hoeven te halen want ze wonen hier al’ voegt Joke toe.