Festival Werelds Delfshaven toont culturele rijkdom van Delfshaven

Muziek, dans, theater, workshops en culinaire specialiteiten strijken zaterdag 8 en zondag 9 juni neer op het Heemraadsplein in Rotterdam voor het Festival Werelds Delfshaven. Het is de veertiende keer dat het festival gehouden wordt in Rotterdam.

Aan het tweedaagse festival doen verschillende culturele vereniging mee om de culturele rijkdom van Delfshaven te tonen en te vieren. Het festival begint op zaterdag met optredens van bekende én opkomende artiesten, zoals Eric Vloeimans en Tribu Tambú Groep op het podium naast de beginnende professionals Cukros Csirkecomb en Las Hienas en de jonge talenten van Kidzzfamily. Op de line-up staat ook een internationale artiest, Selma Uamusse. Zij brengt met haar muziek een stukje van Mozambique naar Delfshaven.

Naast muziek zijn er ook workshops, marktkramen en genoeg lekkers te eten en te drinken Ook voor kinderen zijn er leuke dingen te doen, zoals hoola hoopworkshops of een freerunparcours.

Het festival is zaterdag van 13.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur te bezoeken. Entree is gratis. Het is de veertiende keer dat het festival neerstrijkt in Rotterdam.

‘Het plein van Delfshaven’
Het festival was vorig jaar voor het eerst in acht jaar weer terug op het Heemraadsplein, nadat het drie edities op andere locaties had en twee jaar niet door kon gaan door corona. “Heemraadsplein is wel hèt plein van Delfshaven natuurlijk en het is natuurlijk een evenement dat hier hoort”, vertelde organisator Jan Meijer destijds.