Festivalorganisator Motel Mozaïque sluit zomer af met een plasticvrij popfestival

De Rotterdamse festivalorganisator Motel Mozaïque organiseert deze zomer tóch nog een festival. Waar het gelijknamige Motel Mozaïque Festival in april niet door kon gaan wegens corona, verrijst op 5 en 6 september een plasticvrij popfestival op het terrein van AVL Mundo, de werkplek van kunstenaar Joep van Lieshout.

Op MOMO Fabrique, zoals het festival gaat heten, serveert de organisatie alleen vegetarisch eten. Ook wordt er met groene stroom gewerkt, kun je overnachten in gerecyclede cabins en ontvang je een groene korting als je met een groen vervoermiddel komt. Op die manier wil de festivalorganisatie bijdragen aan een groener klimaat.

Het festival is verdeeld over vier routes per dag die bezoekers langs alle optredens leiden. Elke route eindigt in de beeldentuin van Joep van Lieshout. Daar wordt tot 22.00 muziek gemaakt door dj’s en live optredens. Ook wordt daar vegetarisch eten geserveerd.

In april zonden wij nog een terugblik op Motel Mozaïque Festival uit in onze reeks Festival TV. Harry Hamelink, artistiek directeur, keek in de video terug op negentien jaar Motel Mozaïque.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat