Feyenoord Academy verzorgt voetbalclinics in Cuba

De Feyenoord Academy zal van 6 tot en met 10 januari voetbalclinics verzorgen in de Cubaanse hoofdstad Havana. Oud-Feyenoordspelers Ulrich van Gobbel en Robin Nelisse zullen samen met twee trainers van de Feyenoord Academy afreizen naar Cuba. 
Cuba is als sportland vooral bekend door haar honkbalteam, maar voetbal wordt steeds populairder op het eiland. De goede band die de gemeente onderhoudt met Havana en het feit dat het Rotterdamse bedrijf Nirint Shipping al decennialang zaken doet in Cuba en er diverse Cubaanse jeugdsportprojecten organiseert en ondersteunt heeft ertoe geleid dat men tot het idee is gekomen om als organisaties de krachten te bundelen en voetbalclinics te verzorgen voor lokale jeugd. 

De voetbalclinics zullen in januari 2014 plaatsvinden in Havana. 500 jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot 16 jaar zullen kennis maken met de Nederlandse manier van trainen en voetballen. ‘Dit is een uniek initiatief, waarbij het bedrijfsleven wat voor de jeugd op Cuba kan doen en Feyenoord, een exponent van de Nederlandse voetbalschool, wordt ingezet als visitekaartje van Rotterdam. Mooi is dat de clinic precies samenvalt met het bezoek van een Nederlandse handelsdelegatie aan Cuba. De kosten van de clinics worden samen met de sponsoren gedekt en ook de Feyenoord Academy profiteert van het project’, aldus Hans Zoethoutmaar, adjunct-directeur bij Rotterdam Topsport en mede-organisator van de clinics op de website van Rotterdam Topsport.