Feyenoord gaat vol voor Europese overwintering

Feyenoord kijkt reikhalzend uit naar de laatste Europese thuiswedstrijd. De ploeg uit Roterdam-Zuid kan bij een overwinning zich verzekeren van lijfsbehoud in de Europa-League. Dit werd als laatst gerealiseerd in het seizoen 2004-2005. De tegenstander is Sevilla FC die afgelopen jaar de ‘Cup met de grote oren’ binnensleepte. Het is moeilijk om van de Spanjaarden te winnen, maar vanuit het Rotterdamse kamp is veel vertrouwen op een goed resultaat.

De uitwedstrijd tegen Sevilla van twee maanden geleden verliep niet goed, want er werd met 2-0 verloren. Daarna pakte trainer Fred Rutten de draad weer op met zijn ploeg en zag ze een positieve ontwikkeling doormaken. Sinds die wedstrijd kreeg Feyenoord nog maar twee doelpunten tegen en hield het ‘de nul’ in de laatste vijf officiële wedstrijden.

Bij Feyenoord is het twijfelachtig of Luke Wilkshire speelt door een nog niet genezen hamstringblessure. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Khalid Boulahrouz. Aanvaller Elvis Manu komt sowieso niet in actie door een liesblessure.

Het duel begint om 19:00 uur in De Tempel aan de Maas en staat onder leiding van de Sloveense scheidsrechter, Slavko Vincic.