Feyenoord gaat voor stunt tegen AS Roma

Rotterdam en omstreken maken zich op voor het belangrijke Europa League-duel tegen AS Roma. Feyenoord is afgereisd naar Rome om voor een plek in de achtste finales te strijden. Volgende week wordt de return gespeeld in De Kuip.

De afgelopen wedstrijden verkeerde de ploeg van trainer Fred Rutten niet in bloedvorm. Ook twijfelt de coach om zijn contract te verlengen in De Kuip, omdat hij waarschijnlijk interesse geniet van FC Twente. Hij zou daar de nieuwe, technisch directeur moeten gaan worden. Ondanks die ophef focust de trainer zich volledig op de wedstrijd tegen Roma.

Of de vertrouwelijke 4-3-3 formatie wordt gehanteerd, is nog maar de vraag. Feyenoord heeft al een goede uitgangspositie in Rotterdam, mocht de ploeg gelijk spelen in Rome. Daarom wordt er gesproken over een defensieve 5-3-2 formatie. AS Roma, de nummer twee van de Serie A, is een sterke tegenstander. Echter treed de ploeg niet in haar beste formatie aan, vanwege ‘blessures’. Van sommige spelers is dit bevestigd, maar van sommige niet. Er word gesproken over een mogelijke onderschatting van Feyenoord en Roma zou het kampioenschap belangrijker vinden dan de Europa League. De Rotterdammers kunnen iedereen de mond snoeren door een goede wedstrijd op de mat te brengen.

In de opstelling wordt centrumverdediger Sven van Beek vervangen, omdat hij een ontstoken kniepees had opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Zijn vervanger is Khalid Boulahrouz. Ook is de rechtsback Luke Wilkshire terug in de basis. Verder is het gerucht dat middenvelder Tonny Vilhena een basisplaats krijgt in plaats van Jean-Paul Boëtius. Als laatste nieuws is binnengekomen, dat Elvis Manu hersteld is van zijn blessure en mogelijk beschikbaar is voor het duel.

In Rome zijn ruim vijfduizend supporters aanwezig om de wedstrijd te bezoeken. Ze gaan alles uit de kast halen om hun favorieten naar de overwinning te schreeuwen in het Stadio Olimpico. “Dat er zo veel supporters mee zijn naar Rome, zegt iets over de enorme beleving rond dit duel. En dat Feyenoord een grote club is”, concludeerde Rutten.