Feyenoord-kijkfeest naast Witte Huis: ‘Wij hebben het grootste scherm van de stad’

Rotterdam is vandaag in de ban van de finale van de Conference League tegen AS Roma. Op het Stadhuisplein en Gelderseplein, naast het Witte Huis, is men al druk bezig met de opbouw voor dé wedstrijd van het seizoen. Bij elkaar komen er zo’n 7.500 mensen naar de twee pleinen om de historische wedstrijd te kijken.

“Ik heb van veel organisaties gehoord dat zij het grootste scherm van de stad hebben. Ik kan met zekerheid zeggen dat dat allemaal niet zo is en dat de onze de grootste is,” vertelt Mitchell Hettema. Hij is de organisator van het evenement op het Gelderseplein waar je vanavond Feyenoord op een scherm van wel acht meter breed kan kijken. Ook op het Stadhuisplein zit je niet verkeerd: “Wij hebben totaal vier schermen waarvan drie 24 vierkante meter zijn en één nog is twee keer zo groot” legt mede-organisator Thomas Versluis uit.

Feyenoord koorts
Bij iedereen die meehelpt met de opbouw is gezonde spanning te voelen. “We zijn allemaal Feyenoorders hier, we hebben heel lang op een wedstrijd als deze moeten wachten.” Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je een tekort gaat hebben aan verfrissing als je op de pleinen gaat kijken. Op het Gelderseplein hebben ze rekening gehouden met minimaal twaalf bier per persoon: “We hebben 10.000 liter bier staan, dat is ongeveer 30.000 biertjes. Wij verwachten 2.500 supporters dus dan is de som snel gemaakt,” lacht Mitchell.