Feyenoord-spelers geven kerstdiner aan fans die een extraatje verdienen

Ruim honderd Rotterdammers werden maandagavond in het Maasgebouw van de Kuip getrakteerd op een geheel verzorgd kerstdiner, betaald door de spelers van Feyenoord. Zij vonden namelijk dat sommige Rotterdammers wel een extraatje hebben verdiend zo vlak voor de feestdagen. “We hebben een goed seizoen achter de rug en wilden iets speciaals doen.”

Het idee kwam zowel vanuit de spelers als medewerkers binnen Feyenoord. Ton Strooband, hij is manager Maatschappelijke Zaken binnen de voetbalclub, vertelt dat het diner in tien dagen is opgezet: “En sowieso zit dat ook in het DNA van Feyenoord om iets voor onze directe omgeving en onze achterban te betekenen. De spelers vormen daar gelukkig geen uitzondering op.”

‘Iets terug doen’
Eén van die spelers die maandagavond een rondje maakte door de eetzaal was de Oostenrijkse verdediger Gernot Trauner. Hij ging bij de mensen aan tafel zitten en maakte een praatje met aanwezigen. “Omdat kerst in aantocht is wilden we iets teruggeven [aan onze supporters]. We wilden iets speciaals organiseren en ik hoop dat ze een fijne avond hebben.” Ook Jacob Rasmussen, Santiago Giménez en Orkun Kökcü namen een kijkje. Kökçü was dankbaar om dit te mogen doen.

Voor drie jongens kon de avond in ieder geval niet stuk, want er moest natuurlijk even op de foto met de spelers gegaan worden. “Heel erg leuk!” Al zegt één alleen fan te zijn van Feyenoord als de statistieken daarnaar zijn. “Dat is nu Feyenoord.”

De voetbalclub hoopt met dit initiatief andere Rotterdammers te inspireren om iets soortgelijks te doen. Er is volgens hen altijd wel iemand in je buurt die een extra boodschap kan gebruiken of die je bijvoorbeeld kunt vragen om te komen eten.

Het bleef overigens niet bij alleen een uitgebreid kerstmaal. De mensen kregen een goed gevulde boodschappentas voor thuis mee en kaartjes voor de benefietwedstrijd Feyenoord – FC Emmen volgende week woensdag.