Feyenoord vecht voor overwintering in Europa

Feyenoord speelt vandaag haar vierde groepswedstrijd in de Europa League tegen HNK Rijeka. De Rotterdammers hebben iets goed te maken nadat de uitwedstrijd in Kroatië met 3-1 werd verloren.

Weliswaar had Feyenoord de beste kansen over de hele wedstrijd gezien. Zo verzuimde Elvis Manu een paar goede kansen af te maken die hij op wilskracht had gecreëerd. Echter kwam Feyenoord ongelukkig op een 1-0 achterstand. Maar uit een door Jens Toornstra perfect binnengeschoten vrije trap kwam de ploeg weer op 1-1. Een hattrick van Rijeka-spits Kramarić deed Feyenoord in de tweede helft uiteindelijk de das om. Extra bitter voor technisch directeur Martin van Geel, hij probeerde Kramarić naar de Kuip te halen maar die bedankte voor de eer.

Het voetbal van Feyenoord gaat na een stroeve seizoensstart inmiddels lekker. Het ontbreekt de club uit zuid alleen nog aan een spits die een wedstrijd kan beslissen. Feyenoord-spelers geven zelf echter aan dat de spitspositie na vijf gewonnen wedstrijden geen hoge prioriteit heeft.

Vanavond moet blijken of Feyenoord in eigen huis een overwinning af kan dwingen en een tweede plaats in de poule veilig kan stellen. De selectie is inmiddels terug op volledige oorlogssterkte, Elvis Manu en Lex Immers zijn ontslagen uit de ziekenboeg en het ‘Kuip-voordeel’ van een thuiswedstrijd. HNK Rijeka wil vanavond het liefst met een overwinning op zak terugkeren naar huis. Als de Kroaten vanavond kunnen stunten in de Kuip komt de club uit Rijeka op de tweede plaats terecht.

De wedstrijd wordt vanavond om 21:05 afgetrapt in de Kuip onder leiding van de Schotse scheidsrechter Craig Thomson. RTL7 en FOXSPORTS zenden de wedstrijd live uit.