Feyenoord vernedert Ajax met 6-2

Ajax moest zijn meerdere erkennen in Feyenoord tijdens de klassieker. Ajax scoorde na acht minuten tegen Feyenoord, maar de Rotterdammers wisten zich snel te herpakken. De Feyenoorders wonnen deze zinderende wedstrijd met klinkende cijfers; 6-2.

Ajacied Lasse Schöne wist al snel te scoren, maar tien minuten later scoorde ook Feyenoord. En het leek erop dat de Amsterdammers op de winst afstevenden, met een tweede doelpunt in de 33e minuut. Niets bleek minder waar, want hier stopten de doelpunten voor Ajax en kwam Feyenoord keihard terug en scoorde nog vijf keer!

In poolcafé Delfshaven en café ’t Halve Maatje in Hillegersberg-Schiebroek zaten de supporters op het puntje van hun stoel. Feyenoord werd daar niet alleen aangemoedigd door hun eigen supporters, maar ook fans van Sparta waren aanwezig. Zo ook eigenaresse van het poolcafé, Marie-Jozé Willems. Ze is al jaren fan van Sparta. Voor haar is er echter geen twijfel mogelijk dat ze Feyenoord support: “Ik ben natuurlijk ook Rotterdammer. Het zou best wel raar zijn als ik als Rotterdammers voor Ajax zou zijn. Ik ken wel oude Spartanen die nooit een voet in de Kuip zouden zetten.” Joop Vinckers is 83 en woont in de buurt van ’t Halve Maatje en is er regelmatig te vinden. Hij is ook Spartaan in hart en nieren. Hij houdt meer van Sparta door de goede sfeer: “Het is altijd gezellig. Je hebt nooit geouwehoer.”

De Feyenoord supporters in de twee café’s zijn uitzinnig: “Eén en al vreugde. Wat een top pot zeg!” “We winnen eindelijk weer van 020 en dan met zulke cijfers!”