Feyenoorders nemen afscheid van icoon Wim Jansen

Feyenoorders nemen zaterdagmiddag afscheid van Feyenoord-icoon Wim Jansen. Jansen overleed dinsdag 25 januari op 75-jarige leeftijd. Na een besloten ceremonie in De Kuip, kunnen supporters vanaf 14:00 uur hun laatste eer bewijzen bij de Olympiaweg.

De club Feyenoord en FSV De Feijenoorder hopen op een waardig eerbetoon aan ‘een van de grootste en succesvolste Feyenoorders allertijden’. Op de ring op De Kuip heen staan foto’s van de afgelopen jaren van Jansen. Op het voorplein voor het stadion stopt de rouwauto voor supporters om afscheid te nemen. Daarna wordt er een erehaag gemaakt helemaal tot aan Varkenoord, waar het einde van het programma zal plaatsvinden. Online heeft de voetbalclub een condoleanceregister geopend. RTV Rijnmond is de hele dag bij het stadion om verslag te doen van het afscheid.

Jansen speelde 476 officiële wedstrijden voor Feyenoord en won in 1970 met de club de Europa Cup I en de wereldbeker. Met Franz Hasil en Willem van Hanegem vormde hij volgens de NOS in die jaren een middenveld dat zijn weerga niet kende. Jansen speelde met Nederland twee WK-finales.

In de jaren 90 was Jansen nog twee jaar trainer en twee jaar technisch directeur van de Rotterdammers, in een periode waarin Feyenoord drie keer de beker won en landskampioen werd. Deze eeuw keerde hij onder Gertjan Verbeek nog voor een paar maanden terug als assistent, een rol die hij vaker had bekleed. Tot de corona-uitbraak was hij als adviseur nog vaak bij Feyenoord te vinden.