Fietsactie ‘Op de fiets werkt beter!’ brengt 8289 euro op

De negentiende editie van de Fietsactie ‘Op de fiets werkt beter!’ van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft 8289 euro opgeleverd. Aan de actie deden 1.631 deelnemers mee. 

 

Zij fietsten in zes maanden ruim 1,38 miljoen kilometer tussen hun woning en werkplek.  De fietsactie is negentien jaar geleden door de Metropoolregio in het leven geroepen op mensen te stimuleren de fiets te nemen naar hun werk. “Als mensen vaker op de fiets stappen, is dat goed voor hun gezondheid, het milieu, de portemonnee en de bereikbaarheid in de regio”, aldus René van Hemert, fietsambassadeur van de Metropoolregio.

De Metropoolregio doneerde voor iedere 100.000 gefietste kilometer 600 euro aan het goede doel. Deelnemers mochten kiezen uit twee doelen: 878 van hen fietsten voor het Oranje Fonds en 753 deelnemers fietsten voor Stichting Vrienden van Effatha. Beide goede doelen hebben dus ruim 4000 euro ontvangen. 

De deelnemer met de meeste kilometers was Jan Verhagen (op de foto links), hij legde 6.911 kilometer af tussen zijn woonplaats en werkplek. Lianne de Zeeuw fietste 5.197 kilometer en is daarmee de vrouwelijk deelnemer met de meeste kilometers. Het Reinier de Graaf ziekenhuis kreeg de oorkonde voor het bedrijf met de meest gefietste kilometers: de 180 deelnemers legden 137.338 kilometer af.