Fietsen en (deel)scooters parkeren op blindengeleidestroken: “Levensgevaarlijk”

Het is een veel voorkomend, maar onopvallend probleem: fietsers en (deel)scooters geparkeerd op blindengeleidestroken. Het levert vervelende en gevaarlijke situaties op. “Levensgevaarlijk, nota bene op de route naar het Oogziekenhuis”.

Een blindengeleidestrook is een speciaal aangelegde baan met een afwijkende structuur die is bestemd voor blinden en slechtzienden, vaak te vinden rond stations en in het centrum. De Rotterdamse Maureen was het even helemaal zat. Een deelscooter stond ongelukkig geparkeerd op een geleidestrook midden op het Churchillplein. “Ik brak net bijna mijn nek, ik stel u bij deze verantwoordelijk en aansprakelijk”, zo richt zij haar tweet direct naar het deelscooterbedrijf. Het bedrijf reageerde op haar tweet. Zie hieronder.

Het is extra belangrijk dat de stroken vrij en toegankelijk blijven, zodat veiligheid voor slechtzienden en blinden gewaarborgd kan worden in de stad. Ook wij kwamen gelijksoortige situaties tegen op de Coolsingel bij metrostation Stadhuis. Zie onderstaande foto’s.

Wij zijn benieuwd in hoeverre de gemeente zich buigt over dit probleem. Komen er klachten binnen en grijpen zij in? Wij hebben contact opgenomen met Stadsbeheer, wij zijn nog in afwachting van een antwoord. Valt het jou ook op dat fietsen en scooters op deze lijnen worden geparkeerd. Laat het ons weten of deel de beelden met ons.

Deelscooters & fietsen parkeren in de stad
De Rotterdamse Laura verwonderde zich over dit fenomeen van uitgestrooide scooters zonder eigenaar. Zij startte het Instagram-account @strooiscooters010.

Ook is het een feit dat er in veel delen van de stad een tekort is aan fietsparkeerplekken. Dit zorgt ervoor dat fietsen op rare plekken worden geparkeerd. Wij maakten hier een item over in Bergpolder.