Fietsen worden opgeknapt voor minder bedeelde kinderen

De gemeente Rotterdam en de ANWB slaan de handen ineen voor het ANWB Kinderfietsenplan. Op verschillende punten in de stad worden vanaf 17 mei tot en met 14 juni fietsen ingezameld voor minder bedeelde kinderen. Op het Fietspunt in Prins-Alexander worden de fietsen uitgedeeld aan de kinderen.

Eén van de punten waar de fietsen worden ingezameld en opgeknapt is de fietswerkplaats van het Passer College. De jongeren die in de werkplaats werken, hebben een vorm van autisme. Volgens hun mentor Jordy vinden de jongeren het geweldig om aan de fietsen te sleutelen: “Voor onze leerlingen heeft dit als toegevoegde waarde dat zij leren dat het heel dankbaar is een fiets in orde te maken. Dat geeft denk ik een heel goed gevoel.” Een van de leerlingen beaamt dit: “Het is wel leuk. Als je niks voor het goede doel doet, krijg je kinderen die niks kunnen kopen en dat is ook niet goed.”

Voor de gemeente is dit een belangrijk project: “Eén op de vier kinderen leeft in armoede. Heel veel mensen realiseren zich niet dat een fiets echt een luxe is. Er zijn Rotterdamse ouders die zich die luxe niet kunnen permitteren.” Vertelt Mariëlle Kock van de gemeente Rotterdam. In samenwerking met verschillende instanties wordt gekeken naar wie in aanmerking komt voor een fiets. Het is namelijk moeilijk te bepalen wie er in armoede leeft. Instanties hebben een beter idee wie er een fiets verdient. Als een kind tussen de 10 en 18 jaar in aanmerking komt voor een fiets dan kan het deze ophalen aan de Koperstraat in Prins-Alexander. Hier staan niet alleen de fietsen voor het Fietsenplan, maar ook de duizenden fietsen die door de gemeente worden weggehaald in de stad. Tevens worden hier gevonden voorwerpen naar toe gebracht.

Op dit punt worden niet alleen fietsen uitgedeeld, maar ook opgeknapt. Niet alle fietsen komen in aanmerking: mountainbikes, elektrische fietsen, vouwfietsen, racefietsen, tandems of hele kleine fietsen worden niet gebruikt voor het project.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat