Fifty People One Question Rotterdam

Het idee achter Fifty People One Question/ Rotterdam is super simpel.  Je gaat naar een plaats in de stad, stelt vijftig mensen dezelfde vraag en je filmt hun reactie. Zo simpel als het concept is, zo krachtig is het resultaat.
Fifty People One Question is in 2008 als korte film experiment begonnen in New Orleans door Deltree en Crush & Lovely en is in korte tijd uitgegroeid tot een sociaal fenomeen met miljoenen kijkers op youtube over de hele wereld. De films onderzoeken de menselijke connecties door middel van vragen en diverse plaatsen. De simpele vragen zoals; “Wat is je beste beslissing geweest?’ of “Waar heb je spijt van?  openen mooie deuren. De verzameling films, telkens gemaakt door andere filmers in hun eigen stad, hebben in de loop der jaren kleine taferelen van menselijkheid weten vast te leggen, ze hebben dromen getoond, verlies, reflecties, verhalen en geheimen mogen laten zien.

Aflevering 1
In de 1e aflevering van Fifty People One Question wordt aan 50 mensen de vraag gesteld: als je leven een film was, hoe zou die film er dan uit zien?

Aflevering 2
Op Katendrecht krijgen 50 mensen de volgende vraag voorgeschoteld: wat is de beste beslissing die je ooit hebt genomen?

Aflevering 3
In deze aflevering vragen we aan mensen op Rotterdam Centraal: waar zou jij nu willen zijn?

Aflevering 4
Op de Witte de Withstraat stellen we de vraag: wat zou jij willen dat er aan het eind van de dag gebeurd zou zijn?

Aflevering 5
In elke aflevering van Fifty People One Question staat 1 vraag centraal. Vanavond geven 50 Rotterdammers in het Hoogkwartier antwoord op de vraag: waar heb jij het meest spijt van?

Vanaf 19 oktober iedere maandag (herhaling elk uur)
Te zien op: OPEN Rotterdam TV (Ziggo 36 KPN 636) en OPEN Rotterdam Digitaal (website, facebook, twitter).