Filip en Florian verzamelen ‘heilig’ water uit de Hofpleinfontein: ‘Gaat voor wonderen zorgen’

Na het kampioenschap doken duizenden Feyenoordsupporters de Hofpleinfontein in. Het eindresultaat waren vele verloren telefoons, blikjes, glas, papier, sjaals, mutsen en schoenen. Maar in het water zwierf óók “DNA van vele supporters”, weet Filip Braams. Samen met Florian Franken besloot Braams daarom maar liefst 10 liter water op te slaan voordat de fontein weer gereinigd werd en het meest originele souvenir ooit te maken.

Braams en Franken raden het echter wel af om het water te drinken. “Maar we hopen dat we dit heilige water met een gieter, aan het begin van een nieuw seizoen in de middelcirkel, mogen uitgieten”, legt Braams uit.

“Eenmaal uitgegoten in de middencirkel dan zit het supporter DNA niet alleen in de spelers, maar ook in het veld. Ik denk dat we dan volgend seizoen echt wonderen gaan zien en een nieuwe traditie dan is geboren.”

Mocht Feyenoord volgend jaar weer kampioen worden, of zelfs de Champions League winnen, dan willen Braams en Franken het grootser aanpakken. “Waarbij de opbrengst van het water dan naar een goed doel kan gaan.”