Film in première gebaseerd op het leven van een voormalige drugsdealer

Reggery Gravenbeek heeft zes jaar vastgezeten voor drugsdealen. Tijdens zijn gevangenisstraf besloot hij dat hij zijn leven wilde omgooien. En dat is gelukt! In theater Zuidplein ging de film “De Druk” gebasseerd over zijn leven in premiere om jongeren te inspireren.

“De Druk” gaat over een jongen, Ritchie, die door verkeerde keuzes en de druk van zijn omgeving in het criminele circuit terecht komt. Hij wordt in elkaar geslagen en hij komt voor de keuze te staan: hij neemt wraak of hij gaat naar de politie waardoor hij een snitch is. Niks doen is ook geen optie, want dan verliest hij het respect van de straat.

De film is voor ongeveer 50% gebaseerd op het leven van Reggery Gravenbeek. Hij belandde door drugsdealen in de gevangenis. Hij zat vast van 2006 tot 2012. Halverwege zijn gevangensstraf besloot hij zijn leven om te gooien: “Ik besefte gewoon dat ik mijn leven aan het weggooien was. Ik besefte dat ik stil stond in mijn leven.” Hij is nu bezig met filmmaken en het geven van lezingen en na gesprekken over thema’s zoals de druk van de straat.

De bezoeker van de première zijn enthousiast over de film. Eén van hen is burgemeester Aboutaleb. Hij was onder de indruk van de film: “Ik denk dat het een fantastische film is. Het leent zich om op scholen vertoond te worden. Om het gesprek aan te gaan, want dit is levensecht. In alle besluiten die ik onderteken is dit levensecht.” De film zal nog op meerdere plekken vertoond worden en er zullen nagesprekken gevoerd worden. De fillm is al vertoond bij OPEN Rotterdam in twee delen.

Hieronder kun je de de afleveringen bekijken:

Aflevering 1:
Ritchie wordt in elkaar geslagen en in zijn gezicht gestoken omdat een stel drugsdealers op zoek waren naar zijn beste vriend Gino. Ritchie kon aangifte doen en bekend staan als een “snitch”, niets doen en bekend staan als een mietje, of hij kon de jongens terugpakken met alle risico’s van dien. Gino profiteert van de situatie, hij helpt Ritchie om ze terug te pakken en in het proces berooft hij de drugsdealers van hun spul. Ritchie en Gino gaan vervolgens dan zelf dealen.

Aflevering 2:
Ritchie raakt steeds dieper verzeild in de drugswereld. Drugsbaas Zouhair merkt hem op en bied hem een kans om te groeien. Tot Gino’s grote teleurstelling weigert Ritchie het aanbod om meer af te nemen. Gino en Ritchie hebben ruzie en Ritchie besluit om er voorgoed uit te stappen. Maar als Ritchie en Gino noodgedwongen nog een laatste deal samen moeten doen slaat het noodlot toe.

Bekijk de Premiere:

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat