Filmfestival Roffa Mon Amour dit jaar met aandacht voor Oekraïne

roffa_mon_amour

Het is alweer bijna tijd voor de tiende editie van Rotterdams filmfestival Roffa Mon Amour. Het festival, dit jaar van 17 tot 28 augustus in de Beeldentuin van Brutus, staat in het teken van de wat alternatievere films. Op het programma staan niet alleen splinternieuw films, maar ook klassiekers zoals ‘Fucking Amal’ (1998).

Ook dit jaar wordt de New Amour Award weer uitgereikt. Deze prijs, waarvan de winnaar wordt gekozen door een jongerenjury, gaat naar de beste film uit de New Makers selectie. De New Makers-selectie zit vol films van jonge makers van over de hele wereld. Zo krijgen de jongeren onder andere de film ‘White Building’ van Cambodjaanse filmmaker Kavich Neang te zien en ‘Noche de Fuego’ van Tatiana Huezo uit Mexico.

Oekraïne
Naast films van jonge nieuwe makers en klassiekers, is er in het programma dit jaar ook ruimte voor een film over de Oekraïense geschiedenis. Op 24 augustus 1991 is Oekraïne onafhankelijk verklaard en op deze dag 31 jaar later, zal Roffa Mon Amour hierbij stilstaan met de film ‘The Earth is Blue as an Orange’ van Iryna Tsilyk.

Kijk hier de reportage die OPEN Rotterdam maakte bij de vorige New Amour Awards