Filmmaker ‘De Druk’ dicht kloof tussen rechters en de straat

Op uitnodiging van officier van Justitie Loes van Wees, kwamen Rotterdamse rechters op bezoek bij het NPRZ in Rotterdam Zuid, om samen te kijken naar de film De Druk. De film is gebaseerd op het levensverhaal van Reggery Gravenbeek en vertelt hoe de druk van de straat jongeren op een negatieve manier kan beïnvloeden. 
Reggery was ook aanwezig tijdens de screening met griffiers van de rechtbank. Hij geeft tegenwoordig met behulp van de film lezingen op school om jongeren te inspireren om voor het goede pad te kiezen. Samen met Martin van Team Enkelband beantwoordde hij na afloop van de film vragen van de rechters en gingen ze met elkaar de wijk in.

Team Enkelband is een bemiddelingsbureau. Vroegtijdige schoolverlaters, probleemjongeren, ex-gedetineerde en professionals worden aan elkaar gekoppeld om de kloof, die te groot is tussen die groepen, te overbruggen. “Ze begrijpen elkaar niet en Team Enkelband is er voor om ze dichter bij elkaar te brengen”, aldus Martin.

Reggery en Team Enkelband werken samen, door onder andere lezingen op scholen te geven, de film de Druk te laten zien in de hoop dat ze jongeren inspireren om hun talenten te benutten en het goede pad kiezen en zich bewust worden van de keuzes die ze maken. Bekijk hieronder de video.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter