Films kijken en gelijk het zwaar getroffen Beiroet steunen

Het IFFR werkt samen met WORM Rotterdam en AWL voor de vertoning van een aantal korte films uit Beiroet. De vertoning is woensdag 26 augustus en is meer dan een gezellig avondje uit, want bezoekers steunen met het kopen van een kaartje, Libanezen die zijn getroffen tijdens de zware explosie van 4 augustus. 
De films maken deel uit van een internationaal rondreizend programma. Het initiatief is samengesteld door filmmakers Nour Ouayda (Beiroet) en Philip Widmann (Berlijn). Rotterdam schaart zich met deze vertoning in een mooi rijtje van plaatsen waar dit programma te zien was, want onder meer Berlijn, Parijs en Marseille hebben deze films eerder vertoond. Hierna trekt het programma nog naar andere steden.

“De donaties die tijdens deze vertoningen worden verzameld, worden daar geplaatst waar ze op dit moment het meest nodig zijn, en waar ze mensen rechtstreeks helpen om in hun levensonderhoud te voorzien. Alle opbrengsten zullen worden verdeeld onder organisaties die hulp bieden aan migrerende werknemers, vluchtelingen, transgenders en LGBTQ, kleine initiatieven die basisondersteuning bieden met voedsel- en wederopbouwmaatregelen, evenals een solidariteitsfonds voor de kunsten,” aldus organisators Nour Ouyada en Philip Widmann.

In totaal worden er woensdag vijf korte films vertoond in WORM. Er is plek voor zestig liefhebbers verdeeld over twee vertoningen, om 19:00 en 22:00 uur. De volledige ticketprijs wordt gedoneerd aan lokale initiatieven.