Flamingo Hoogvliet bevindt zich op glad ijs

Partycentrum Flamingo in Hoogvliet is zwaar getroffen door de coronacrisis. De Botlek meldt dat er zelf mogelijk een sluiting dreigt. “We hopen op steun van de gemeente.”
Het partycentrum adverteert nog als vanouds bingo’s, afhaalmaaltijden en themafeesten op Facebook. Maar volgens zaalbeheerder Karim zet dit geen zoden aan de dijk. De gebiedscommissie kan niets betekenen voor het partycentrum, dus de organisatie wil in gesprek gaan met wethouder Barbara Kathmann. “We zijn nu bezig met het opstellen van een brief”, vertelt Karim. “We hopen op steun van de gemeente.”

Flamingo is vanaf maart dicht. Ze hebben sindsdien geen omzet gedraaid, maar de kosten draaien door. “We zijn een non-profit stichting”, legt Karim uit. “We werken alleen maar met vrijwilligers en we bestaan al 54 jaar en worden niet gesubsidieerd, maar nu hebben nu helemaal niks gehoord van de gebiedscommissie.”

In de steek gelaten
De vrijwilligers bij Flamingo hebben hun een brief geschreven, maar ze hebben hier nooit reactie op ontvangen. “We voelen ons eigenlijk een beetje in de steek gelaten.” De boekhouder van Flamingo is bezig met een eventuele tegemoetkoming, maar of dat lukt is nog maar de vraag.

Partycentrum Flamingo is een locatie in Rotterdam waar verschillende evenementen plaatsvinden. “Dit is de laatste goed bereikbare locatie in Hoogvliet”, vertelt Karim. “We hebben activiteiten voor iedereen: bruiloften, bingo’s, activiteiten voor kinderen.”

Een aantal jaar terug namen we een kijkje in het partycentrum, waar Joop van der Hor toen net een boek over had geschreven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat