Flitsmarathon vandaag van start: meer snelheidscontroles in heel Europa

We hebben de Rotterdamse marathon nog maar net achter de rug en de volgende staat alweer op de planning. En nee, het gaat nu niet om wie er het snelste is, maar om wie er té snel is. Van 15 tot 21 april is de Europese flitsmarathon, dat betekent dat er overal extra gecontroleerd gaat worden op snelheidsovertredingen in het verkeer. Dit met als doel dat er meer verkeersongevallen voorkomen worden.

Vanaf maandag 15 april wordt er op alle wegen extra gecontroleerd op snelheidsovertredingen. De politie gaat op allerlei verschillende manieren extra controles doen. Zo gaan ze met onherkenbare auto’s de weg op, maar wordt er ook onopvallend gebruikgemaakt van laserapparatuur. Ze gaan vooral flitsen op plekken waar veel ongelukken gebeuren en op plekken waar de veiligheid extra belangrijk is, bijvoorbeeld in de buurt van scholen.

Eerder dit jaar deden wij al een OPEN Vraag over het onderwerp verkeersboetes. We vroegen voorbijgangers toen naar hun hoogste verkeersboete en waarom ze deze gekregen hebben. Bekijk deze video hieronder: