Foto’s eren Het Park bij de Euromast

Het was de favoriete vrijetijdsbesteding van Rotterdammers tijdens de lockdown; een wandelingetje. Gelukkig heeft de stad verschillende groene plekken om een ommetje te maken. Fotografe Geralda de Graaf, woont dichtbij Het Park bij de Euromast en besloot het wandelen te combineren met fotografie. Haar foto’s zijn vanaf vrijdag 24 september zien in de expositie Ode aan Het Park.

Een cadeau van een vriendin bleek het beginpunt van het project. “Ik kreeg van haar een doos met oude, lege filmrolletjes. Wanneer fotorolletjes oud worden, krijgen de kleuren een soort oud effect en dat werkte heel goed voor deze afbeeldingen”, zo vertelt Geralda. De expo bestaat uit zwart-wit en kleurenfoto’s en dat is niet zomaar. “Met de zwart-wit foto’s laat ik de harde kant van het park zien, en met de kleurenfoto’s de zachte kant.”

Het fotograferen leverde meer op dan alleen mooie plaatjes, Geralda voerde ook mooie gesprekken. “Ik vroeg aan verschillende mensen wat het park voor ze betekende. Zo ontmoette ik mensen die al lang niet meer in Rotterdam wonen, maar toch maandelijks naar dit park komen, medewerkers van het Erasmus MC die hier even kwamen om te werken. Een natuurfotografe die normaal de hele wereld over vliegt, kon dat nu niet doen, dus zij fotografeerde de vogels in Het Park.” De foto’s zijn tot en met 13 oktober te zien op enorme borden in Het Park.