Fouad L. noemt het niet krijgen van een diploma als motief voor doden 3 Rotterdammers

Uit onvrede voor het niet krijgen van een diploma als student medicijnen, doodde Fouad L. op 28 september 2023 drie Rotterdammers. Dat heeft het Openbaar Ministerie als motief opgegeven tijdens de tweede inleidende zitting in deze zaak, waarbij Fouad L. opnieuw afwezig was. Ook speelt mee dat Marlous, een van de slachtoffers, meldingen had gedaan over hem bij instanties. Dat schrijft Rijnmond.

Fouad L. doodde op 28 september 2023 drie Rotterdammers. Eerst aan het Heiman Dullaertplein, waar hij buurvrouw Marlous en haar dochter Romy om het leven bracht. Marlous deed meerdere meldingen over Fouad L. en nu blijkt dat dit voor hem meegespeeld heeft in zijn besluit haar te doden. 

Na deze gruweldaad vertrok Fouad L. richting het Erasmus MC, daar waar hij medicijnen studeerde. Tien jaar lang studeerde hij daar, maar van de examencommissie kreeg hij geen diploma als basisarts omdat er eerst een onderzoek moest komen naar zijn geestesgesteldheid. Dit naar aanleiding van een veroordeling voor dierenmishandeling. 

Of Fouad L. inderdaad een geestelijke stoornis heeft, wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De volgende korte zitting is op 4 juli. Wanneer de inhoudelijke behandeling is, is nog onbekend. 

Meer lees je bij Rijnmond. 

Bekijk hier onze video met een terugblik op het schietincident: