Franciscus & Vlietlandziekenhuis wint prijs met videoclip

‘3 minutes of green happiness’. Met die videoclip heeft het Franciscus Gasthuis & Vlietlandziekenhuis een prijs binnengesleept. De afdeling spoedeisende hulp maakte de beste lipdubvideo voor de Dutch North Sea Emergency Medicine Conference 2018.

“Mensen hebben toch snel het beeld dat het alleen maar kommer en kwel is in het ziekenhuis”, vertelt Laura Esmeijer, verpleegkundige op de spoedeisende hulp. “Door de onderbezetting moeten we steeds harder werken. Maar dankzij de fantastische teamspirit komen we de dagen door. We gaan bijvoorbeeld ook gezellig met elkaar een dagje uit en zelfs op vakantie.”

Vier jaar geleden ging het ziekenhuis ook al viral, met het filmpje ‘Happy’. “We hadden dat eerst alleen gemaakt voor een bruiloft, maar het liep uit de hand”, zegt Esmeijer.

De afdeling heeft momenteel meerdere vacatures openstaan. Esmeijer: “Bekijk het fimpje en dan ben je ervan overtuigd: hier wil je toch werken.” Check hem hieronder.

De Dutch North Sea Emergency Medicine Conference is een congres over de laatste ontwikkelingen in de (spoedeisende) gezondheidszorg. In de lipdubs beelden ziekenhuizen op een ludieke en originele manier hun werkzaamheden op de spoedeisende hulp uit.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter