Frank Borrel: van ‘vrijmibo’ tot feest met 2600 man

De Rotterdamse Frank Borrel, dat misschien wel de grootste vrijmibo van Nederland is, is inmiddels een begrip. De maandelijkse “vrijdagmiddagborrel” in de Cruise Terminal bestaat nu zo’n 13 jaar en trekt per editie tussen de 2.000 en 3.000 bezoekers en niet alleen uit Rotterdam. Opvallend voor een feest, op een werkdag, dat om 18:00 begint en om middernacht eindigt.
Volgens organisator Christophe Ribourdouille ligt het voor een groot deel aan de bezoekers zelf dat het feest zo’n succes is. “Wat Frank Borrel zo populair maakt is de hoeveelheid mensen, het soort mensen, maar met name de chemie tussen die mensen. Ik denk dat het is omdat je juist hele sociale mensen hier hebt en dat mensen zich graag mooi aankleden en zich van hun beste kant willen laten zien, dat dat een hele bijzondere sfeer geeft.”

Veel mensen komen rond 18:00 direct uit hun werk in hun kantoorkloffie, om inderdaad even na te borrelen, maar een grote groep komt later en dus meer in uitgaanskleding. De zaal wordt later op de avond uitgebreid, waardoor de Cruise Terminal langzaam veranderd in een club waar flink gedanst wordt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter