Freerunnen in Delfshaven voor de echte jonge thrillseekers

Onur Eren en zijn vriendengroep zijn freerunners. Ze begonnen al op jonge leeftijd en hebben nu hun eigen Freestyle School in Delfshaven.
“Ik doe het al sinds dat ik geboren ben”, begint Quinten. “Op vakantie was m’n moeder me al kwijt. Dan zat ik ineens op een hoge berg”, vertelt hij verder. Quinten is twaalf jaar en een van de kinderen die les krijgen van Onur Eren. “In het begin is het puur die thrill dat je van alles aan het uitproberen bent”, begint Onur. “Dat je challenges aan het behalen bent, dat voelt gewoon super goed. Uiteindelijk zijn er dus constant uitdagingen, het houdt niet op. We zijn nu vijftien jaar verder en het is nog steeds leuk en je bent nog steeds nieuwe dingen aan het ontdekken”, vertelt Onur enthousiast.

Hij zag ooit een documentaire over freerunnen en ging toen meteen naar buiten met vrienden. Met diezelfde vrienden werkt hij nu in de Freestyle School. “Wij wisten eigenlijk niet waar we mee bezig waren destijds. We waren gewoon constant aan het ontdekken. Nu hebben we een veilige omgeving gecreëerd. Ik denk dat het voor de ouders ook veiliger voelt dat ze niet zomaar op straat wat gaan leren”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat