Fundraiser voor korte anti racisme dansfilm

Racisme is nog steeds een dagelijks probleem, dit werd in juni nogmaals aangetoond door de dood van George Floyd. Aangegrepen door deze gebeurtenis hebben choreograaf Tyrone Dikmoet en zijn moeder en filmmaker Monique besloten om een Rotterdamse dansfilm te maken. Om dit mogelijk te maken starten ze een fundraiser.

Monique is filmmaker en haar zoon Tyrone is choreograaf. Samen met veel dansers en een professioneel productieteam gaan zij een korte dansfilm maken om de anti racisme boodschap te verspreiden. Om dit project te kunnen bewerkstelligen is er een crowdfunding opgezet. Het beoogde bedrag om te behalen is 5000 euro. Met het verzamelde geld kan de volledige professionele productie in gang worden gezet.

De inspiratie voor deze film kwam door de dood van George Floyd, die na 8 minuten en 46 seconden door politiegeweld om het leven kwam. De titel van de film is dan ook “8:46 of your time”.In de film zullen verschillende racistische gebeurtenissen worden geschetst die plaatsvinden in Amerika, maar ook in Nederland.

“ Het doel van onze film door middel van kunst een boodschap uit te dragen en met positiviteit bewustwording te creëren over dit onderwerp.” Aldus de initiatiefnemers.

Meer informatie over de acties is hier te vinden

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter