Ga in Science Hotel aan de slag als forensisch onderzoeker

Manfred Kayser is wetenschapper aan het Erasmus MC en hij is hoofd van de afdeling Genetic Identification. Zij ontwikkelen nieuwe oplossingen die gebruikt kunnen worden voor forensisch onderzoek. Wetenschapper Manfred Kayser doet onderzoek naar DNA. Tijdens het festival Science Hotel op vrijdag 28 september kunnen bezoekers zelf op onderzoek uit in een crime scene.

“We kunnen testsystemen en middelen maken die in een forensisch lab gebruikt kunnen worden.” Vaak wordt er DNA aangetroffen op een plaats delict, maar wordt er geen match gevonden. 14 jaar geleden begon de afdeling met onderzoek om om dit probleem op te lossen: “Waar het onderzoek van de laatste 14 jaar toe heeft geleid is dat we oog-, haar-, huidskleur, leeftijd en globaal de geografische afkomst van de voorouders kunnen herleiden uit DNA.”

Science meets City
Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september wordt het wetenschapsfestival Science Hotel & Science Open georganiseerd. In aanloop naar dit evenement maakt OPEN Rotterdam de serie Science in the City. Hierin maken we kennis met een aantal wetenschappers die deelnemen aan het programma. Elk doen zij onderzoek naar een bepaald onderwerp. Kijk alle afleveringen hier terug
Science Hotel & Science Open wordt georganiseerd in het het kader van het 21e Lustrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Kijk voor meer informatie op www.eur.nl/sciencehotel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter