Gabber ontmoet orgel: Rotterdam Terror Corps treedt op in Laurenskerk

Rotterdam Terror Corps (RTC) vieren in november hun dertigjarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de Laurenskerk hen uitgenodigd voor haar programmalijn ‘Laurenskerk Invites’. Op 4 november treedt RTC live op in de Laurenskerk, samen met het grootste orgel van Nederland.

Wie denkt dat gabber en orgel niet samengaan, heeft het mis. RTC haalt veel inspiratie uit klassieke muziek. “Het zijn klassiekers, fantastisch gecomponeerde stukken die de tand des tijds hebben doorstaan. Bovendien zijn ze rechtenvrij, een mooie bijkomstigheid”, zegt George Ruseler op de website van de Laurenskerk. Hij is dj en producer van RTC. “Onze muziek is snoeihard en daar kan het gigantische orgel een mooi tegengeluid aan bieden, het doet niet onder.”

RTC presenteert ook hun jubileumalbum en een nieuw trainingspak. Verder kunnen bezoekers het Gabbermuseum, ook in de Laurenskerk, bezoeken met bijzondere objecten en merchandise van de afgelopen 30 jaar. Het museum blijft na 4 november nog een week open.