Gagan viert Vaisakhi in Sikh Tempel in Kralingse Veer

Het was dit weekend Vaisakhi. Een van de belangrijkste dagen binnen het sikhisme. Wij volgden Gagan Deep, een 22-jarige sikh, die de dag in de tempel in Kralingse Veer vierde.

Het sikhisme is een onafhankelijk geloof uit het noorden van India. De mannen zijn te herkennen aan hun grote baarden en tulbanden en de vrouwen aan hun mooie gekleurde gewaden.

Het is een vredelievend geloof dat zich inzet voor hard werken en naastenliefde. Dit is in de tempel goed te merken. Iedereen is vriendelijk naar elkaar en krijgt heerlijk eten.

Steun
Ook voor Gagan is het een belangrijke dag. Hij is opgegroeid met het sikhisme. Het geloof is dan ook een belangrijk onderdeel van zijn leven. In moeilijke tijden vindt hij er steun en door het geloof is hij gemotiveerd het beste uit het leven te halen. Als je met hem spreekt, merk je vrijwel meteen dat hij enorm veel weet over het geloof: “Ik kan echt tot rust komen in de tempel”, vertelt de jonge sikh. “Ik kom er elke zondag, maar vandaag is het speciaal. De hele tempel zit vol.”