Series van OPEN Rotterdam/
Gedeeld Verlangen

In de Laurenskerk is een kapel gevuld met prachtige en grote hedendaagse foto’s met de ‘zeven werken van barmhartigheid’ als onderwerp. Deze werken gaan over het hebben van een warm hart voor en omzien naar de ander. Ze kennen in het christendom een lange traditie en zullen op zondagen op weg naar Pasen centraal staan in de Laurenskerk.

Aflevering 7 – ‘Je hoeft niet te oordelen, & veroordelen, mensen zijn al veroordeeld.’

Op zondag 4 april is dominee Marianne Thans te gast in de Laurenskerk. Dominee Harold Schorren interviewt haar over de rol van ‘het bezoeken van de gevangenen’ (één van de werken van barmhartigheid) binnen het Christendom. Zij vertelt over haar bijzondere werkverleden binnen de gevangenis en hoe we ook voor gedetineerden de menswaardigheid hoog moeten houden.

Aflevering 6 – ‘De rituelen bij islamitische begrafenissen’ met imam Abeslam Chakir

Op zondag 28 maart is imam Abeslam Chakir te gast in de Laurenskerk. Dominee Harold Schorren interviewt hem over de rol van ‘het begraven van de doden’ (één van de werken van barmhartigheid) binnen de Islam.

Aflevering 5 – ‘De hongerigen eten geven’ met Karlijn Paulus (Bahá’í-gemeenschap)

Op zondag 21 maart is Karlijn Paulus te gast in de Laurenskerk. Dominee Harold Schorren interviewt haar over de rol van ‘het voeden van de hongerigen’ (één van de werken van barmhartigheid) binnen het Bahá’í-geloof. Karlijn Paulus is lid van de Bahá’í-gemeenschap in Rotterdam.

Aflevering 4 – De naakte kleden met humanistisch raadsman Michiel van Agt

Op zondag 14 maart is humanistisch raadsman Michiel van Agt te gast in de Laurenskerk. Dominee Harold Schorren interviewt hem over de rol van ‘het kleden van de naakten’ (één van de werken van barmhartigheid) binnen het Humanisme.

Aflevering 3 – ‘De vreemdeling Onderdak bieden’ met Pandit Stephen Rawinder

Op zondag 7 maart is pandit Stephen Rawinder te gast in de Laurenskerk. Dominee Harold Schorren interviewt hem over de rol van ‘het onderdak bieden aan de vreemdeling’ (één van de werken van barmhartigheid) binnen het Hindoeïsme. De pandit vertelt ons o.a. hoe wij allemaal vreemdelingen zijn en daarnaast ook één familie. De gastvrijheid is binnen het hindoeïsme dan ook een groot goed. Pandit Stephen Rawinder is hindoeïstisch priester bij Arya Samaj en uitvaartbegeleider in Rotterdam

Aflevering 2 – ‘De dorstigen drinken geven’; een interview met dominee Katinka Broos

Op zondag 28 februari is dominee Katinka Broos te gast in de Laurenskerk. Katinka Broos is predikant binnen de protestantse kerk en coördinator/pastor bij Stichting Wijkpastoraat Rotterdam West. Dominee Harold Schorren interviewt haar over de rol van ‘het laven van de dorstigen’ (één van de werken van barmhartigheid) binnen het christendom.

Aflevering 1 – De zieken bezoeken

Op zondag 21 februari is rabbijn Albert Ringer te gast in de Laurenskerk. Dominee Harold Schorren interviewt hem over de rol van ‘het bezoeken van de zieken’ (één van de werken van barmhartigheid) binnen het Jodendom. We zullen o.a. horen hoe het doen van werken van barmhartigheid een imitatio Dei is, een imiteren van God.

Aflevering 7 – ‘Je hoeft niet te oordelen, & ve…

Aflevering 6 – ‘De rituelen bij islamitische be…

Aflevering 5 – ‘De hongerigen eten geven’ met K…

Aflevering 4 – De naakte kleden met humanistisc…

Aflevering 3 – ‘De vreemdeling Onderdak bieden’…

Aflevering 2 – ‘De dorstigen drinken geven’; ee…

Aflevering 1 – De zieken bezoeken…